Infoa .COM verkkotunnuksen hinnannoususta. Miten voit ehkäistä sen?

Zone Blogi
Jaa:

Meidän on muistutettava .COM-verkkotunnuksen omistajia asteittaisesta hinnannoususta, joka alkoi viime vuonna niin rajusti, että sen jälkivaikutukset tämän suosituimman ylätason verkkotunnuksen hintaan jatkuvat ainakin vuosikymmenen loppuun.

Siksi syyskuun saapuessa olemme taas tilanteessa, jossa joudumme tarkistamaan .COM-verkkotunnuksen hintaa ylöspäin. Tällä kertaa peliin tulevat rekisteröintimaksun nousun lisäksi euron heikkeneminen suhteessa Yhdysvaltain dollariin ja paheneva inflaatio.

Pidennä .COM verkkotunnus jo tänään

Miten voit ehkäistä hinnannousun? Se on erittäin helppoa: rekisteröi verkkotunnuksesi tai pidennä sitä maksimiajanjaksoksi halvemmalla jo tänään!

Jo viime vuonna oli tiedossa, että .COM-hinnoittelun yhdeksän vuoden moratorio on päättymässä odottamatta, ja Internetissä on tulossa myrskyisä vuosikymmen, johon vaikuttavat sekä verkkotunnusrekisterien hintaralli että kiihtyvä inflaatio.

Virkistetäänpä muistia vielä vähän. Ylätason verkkotunnuksen .COM rekisteriä hallinnoiva Verisign, Internet-resursseja valvova viranomainen ICANN ja Yhdysvaltojen hallitus tekivät kolmikantasopimuksen, jonka mukaan vuonna 2021 .COM-verkkotunnuksen hinta nousee 7 %. Saman suuruusluokan hinnannousulle annettiin vihreää valoa vuosille 2022 ja 2023. Jotta ei peloteta markkinoita liikaa, sovittiin myös avokätisesti, että hinnankorotuksiin tulee tauko vuosina 2024 ja 2025, mutta vuodesta 2026 vuoteen 2029 Verisign voi jatkaa hintarallia uudelleen.

Hinnannousun syynä on puhtaasti Yhdysvaltain sisäpolitiikka ja maan demokraattien ja republikaanien ikuinen maailmankatsomuksen vastakkainasettelu monissa asioissa. Kun presidentti Barack Obama päätti jäädyttää .COM-hinnankorotukset tasan kymmenen vuotta sitten, hänen seuraajansa Donald Trump pyrki kumoamaan suuren osan Obaman säädöksistä. Hinnankorotusten kierteen olisi pitänyt alkaa jo vuonna 2020, mutta maailmanjärjestyksen hetkeksi pysäyttänyt pandemia muutti tämänkin suunnitelman.

Jos tulevat vuodet eivät tuo tähän hintaralliin yllättäviä poliittisia jarruja, niin vuosi 2030 kohdataan lähes 60 prosenttia nykyistä kalliimmalla .COM-verkkotunnuksella. Tämä pätee vain silloin, kun puhumme rekisteriviranomaisen määräämästä hinnankorotuksesta. Todellisuudessa tämä nousu voi olla vieläkin dramaattisempi, koska esimerkiksi euroalueeseen (johon kuulumme) vaikuttaa myös kotivaluuttamme merkittävä heikkeneminen suhteessa Yhdysvaltain dollariin.

Koska rekisterinpitäjät joutuvat maksamaan .COM-verkkotunnuksista dollareina, euron heikkous muuntuukin suuremmaksi euromääräksi, joka meidän on jatkossa maksettava .COM-verkkotunnuksista.

Tilanne valuuttamarkkinoilla voikin aina kääntyä. Seuraamme sitä tarkasti ja toivomme parasta.

Kehotimme jo viime vuonna kaikkia .COM-verkkotunnusten omistajia, jotka haluavat karsia kulujaan lähivuosina, jatkamaan omia verkkotunnuksiaan mahdollisimman pitkäksi aikaa ennen syyskuun 1. päivää. Sama kehotus pätee tänäänkin.

Olemassa olevan verkkotunnuksen omistaja voi jatkaa vuodeksi rekisteröityä verkkotunnusta yhdeksällä vuodella, kahdeksi vuodeksi rekisteröityä verkkotunnusta kahdeksalla vuodella jne. Jo rekisteröityä verkkotunnusta voi laajentaa ”My Zone” -ympäristössämme.

Jos rekisteröit uuden .COM-verkkotunnuksen, suosittelemme, että teet sen heti 10 vuoden ajaksi – silloin tulevat hinnankorotukset eivät vaikuta sinuun.

Uuden verkkotunnuksen voi rekisteröidä sivulla https://www.zone.fi/fi/verkkotunnus/

Lue myös:

Mikä on domain ja miksi se on yritykselle tärkeä

Miten kannattaa valita verkkotunnuksen nimi?

Kommentit

Suositut postaukset

WordPress 6.5 ”Regina” on täynnä inspiraatiota

Zone Blogi
Huhtikuun alussa julkaistiin WordPressin uusin versio 6.5 nimeltä Regina, joka sisältää useita merkittäviä päivityksiä, erityisesti Gutenberg-sivunrakentajan...

Miksi palvelimien sijainnilla on väliä?

Zone Blogi
Monille meistä sana “palvelin”, on jokin etäinen paikka, missä nettisivumme asuvat. Vaikka internet tuntuu rajattomalta digitaaliselta avaruudelta,...

Näin parannat kotisivujesi latausnopeutta heti tänään

Zone Blogi
Kuvittele itsellesi tilanne: olet juuri löytänyt netistä mielenkiintoisen sivuston, jonka ehdottomasti haluaisit käydä lukaisemassa läpi. Klikkaat...

Näin turvaat verkkosivusi

Zone Blogi
Verkkosivun tietoturvan ylläpitäminen saattaa tuntua monimutkaiselta, mutta loppujen lopuksi se koostuu melko simppeleistä toimenpiteistä, jotka ovat...