Skip to content

.FI VERKKOTUNNUS PARAS VAIHTOEhTO SUOMESSA

Luota vain parhaisiin

Valitse virallinen verkkotunnusten välittäja

FI-verkkotunnusten hallinnoinnista maailmassa vastaa Traficom, mutta rekisteröinti toiminnat kun rekisterointi, uusiminen ja siirto käyvät verkkotunnusvälittäjän kautta.

Zone on virallinen .fi verkkotunnusvälittäjä ja rekisteröi domainit aina asiakkaan nimiin ja antaa hänelle niihin kaikki hallintaoikeudet.

Lue ennen, kun tilat

Huomio!

Varmista ennen verkkotunnuksen rekisteröintiä, että valitsemasi nimi on vapaa eikä loukkaa kenenkään Suomessa tai Euroopan unionissa suojattua nimeä tai rekisteröityä tavaramerkkiä.

Zonen tukisivulla on monia hyödyllisiä linkkejä suojattuja nimiä tai tavaramerkkejä koskeviin tietoihin.

.FI-verkkotunnuksen siirto vain valtuutusavaimella

Verkkotunnuksen saa siirtää välittäjältä toiselle ainostaan välittäjän vaihtoavaimella eli valtuutusavaimella. Avaimen saa yleensä verkkotunnuksen nykyiseltä välittäjältä, mutta jossa verkkotunnusvälittäjää ei ole, saa välittäjän avaimen suoraan Traficomilta.

Usein kysytyt kysymykset .fi verkkotunnusten tiimoilla

Usein kysytyt
kysymykset

Kaikki yritykset, organisaatiot ja yksityishenkilöt voivat rekisteröidä suomalaisen verkkotunnuksen sijainnista riippumatta.

Verkkotunnus voidaan rekisteröidä 1-5 vuodeksi. Suosittelemme rekisteröimään verkkotunnuksen mahdollisimman pitkäksi ajaksi, koska ei ole vaaraa, että se vanhenee vuoden kuluttua tai hinta nousee ajan kuluessa.

.FI verkkotunnuksen nimi voi olla 2-63 merkkiä pitkä ja sisältää:

  • kirjaimet a-z
  • Numerot 0-9
  • Väliviiva –

Myös kirjaimia å, ä ja ö saa käyttää nimessä ja Suomessa puhutun saamen kielen kirjaimissa. Väliviiva nimen alussa tai lopussa ja kolmannen tai neljännen merkin sijasta kerrallaan ei kuitenkaan ole sallittua.

Domainin saa ennen voimassaoloajan loppua irtisanoa lähettämällä Zonen asiakaspalvelulle vastaavan pyynnön sähköpostilla. Zonen asiakassivuilla saa voimassaoloajan loppumisen automaattiset ilmoitukset päältä jos asiakas ei halua verkkotunnusta kauden loppuessa uusia.

Ilmainen sähköposti
kaupan päälle!

Tarjoamme kaikille verkkotunnuksen rekisteröijille ilmaisen sähköpostiosoitteen – saat sen välittömästi käyttöön ilman asennusta!