Skip to content

.FI VERKKOTUNNUS PARAS VAIHTOEhTO SUOMESSA

Luota vain parhaimpiin

Valitse virallinen verkkotunnusten välittäja

FI-verkkotunnusten hallinnasta maailmanlaajuisesti vastaa Traficom, mutta rekisteröinti, uusiminen ja siirto tapahtuvat verkkotunnusvälittäjän kautta.

Zone on virallinen .fi-verkkotunnusvälittäjä, joka rekisteröi domainit aina asiakkaan nimiin ja antaa täydet hallintaoikeudet niille.

Lue tämä ennen tilaamista

Huomio!

Ennen verkkotunnuksen rekisteröintiä varmista, että valitsemasi nimi on vapaana eikä se loukkaa kenenkään Suomessa tai Euroopan unionissa suojattua nimeä tai rekisteröityä tavaramerkkiä.

Zone.fi:n tukisivulta löydät monia hyödyllisiä linkkejä, jotka tarjoavat tietoa suojatuista nimistä ja tavaramerkeistä.

.FI-verkkotunnuksen siirto on mahdollista vain valtuutusavaimella

.FI verkkotunnuksen voi siirtää välittäjältä toiselle ainoastaan käyttämällä välittäjän vaihtoavainta, jota kutsutaan myös valtuutusavaimiksi. Tämän avaimen voi yleensä saada verkkotunnuksen nykyiseltä välittäjältä. Jos verkkotunnuksella ei kuitenkaan ole välittäjää, voi valtuutusavaimen saada suoraan Traficomilta.

Usein kysytyt kysymykset .fi verkkotunnusten tiimoilla

Usein kysytyt
kysymykset

Kaikki yritykset, organisaatiot ja yksityishenkilöt voivat rekisteröidä .FI-verkkotunnuksen, sijainnista riippumatta.

Verkkotunnus voidaan rekisteröidä 1–5 vuodeksi kerrallaan. Suosittelemme rekisteröimään verkkotunnuksen mahdollisimman pitkäksi ajaksi, jotta vältetään sen vanheneminen vuoden kuluttua tai hintojen mahdollinen nousu.

.FI-verkkotunnuksen nimi voi olla 2–63 merkkiä pitkä ja voi sisältää:

  • kirjaimet a-z
  • numerot 0-9
  • väliviivan (–)

Lisäksi nimessä saa käyttää kirjaimia å, ä ja ö sekä Suomessa puhutun saamen kielen kirjaimia. Väliviivan käyttö nimen alussa tai lopussa tai kolmannen tai neljännen merkin paikalla ei ole sallittua.

Verkkotunnuksen voi irtisanoa ennen voimassaoloajan päättymistä lähettämällä irtisanomispyynnön sähköpostitse Zone.fi:n asiakaspalveluun. Zone.fi:n asiakassivuilla on mahdollisuus saada automaattisia ilmoituksia verkkotunnuksen voimassaoloajan päättymisestä, mikäli asiakas ei halua uusia verkkotunnusta kauden loppuessa.

Ilmainen sähköposti
kaupan päälle!

Tarjoamme kaikille verkkotunnuksen rekisteröijille ilmaisen sähköpostiosoitteen – saat sen välittömästi käyttöön ilman asennusta!