Skip to content

.FI domain – Kotimaisen verkkosivun peruskivi

  • Zone on virallinen fi-verkkotunnusten välittäjä
  • Ilmainen .fi verkkotunnus webhotellille kaupan päälle
  • Fi-verkkotunnus herättää luottamusta

Luota vain parhaimpiin

Olemme virallinen fi-verkkotunnusten välittäjä

Traficom hallinnoi fi-verkkotunnusten rekisteröintiä Suomessa, mutta itse rekisteröintiprosessi, uusiminen ja siirrot hoidetaan virallisen verkkotunnusvälittäjän kautta.

Me Zonella olemme valtuutettu fi-verkkotunnusten välittäjä. Rekisteröimme domainit aina sinun nimiisi ja annamme sinulle täydet hallintaoikeudet.

Fi-domain herättää luottamusta

Fi-verkkotunnus on kuin suomalaisuuden sinetti netissä. Vuodesta 1986 lähtien käytössä ollut .fi-päätteinen osoite tarjoaa luotettavan kotipesän niin paikallisille yrityksille kuin kansainvälisillekin toimijoille, jotka suuntaavat katseensa Suomeen.

Se on täydellinen valinta niille, jotka haluavat rakentaa luotettavan ja tunnistettavan läsnäolon verkossa Suomessa. Olipa kyseessä yritys tai yksityishenkilö, fi-domainilla viestit selkeästi suomalaisuudesta.

Tältä sivulta löydät tietoa fi-verkkotunnuksesta ja sen rekisteröinnistä. Autamme mielellämme myös kaikissa muissa verkkotunnuksiin liittyvissä asioissa.

Tärkeää tietoa ennen rekisteröintiä

Huomio!

Ennen fi-domainin rekisteröintiä, tarkista, että haluamasi nimi on vapaana eikä riko kenenkään tavaramerkkiä Suomessa tai EU:ssa.

Meidän tukisivuiltamme löydät linkkejä, joista voit tarkistaa suojattujen nimien ja tavaramerkkien tilanteen.

Fi-verkkotunnuksen siirto onnistuu valtuutusavaimella

.FI verkkotunnuksen siirto eri välittäjien välillä edellyttää valtuutusavainta, jonka saat nykyiseltä välittäjältäsi. Jos välittäjää ei ole, Traficom toimittaa avaimen suoraan sinulle.

Usein kysytyt kysymykset fi-domaineista

Kaikki yritykset, organisaatiot ja yksityishenkilöt voivat rekisteröidä suomalaisen fi-verkkotunnuksen sijainnista riippumatta.

Voit rekisteröidä fi-domainin 1–5 vuoden ajaksi. Suosittelemme valitsemaan pidemmän ajanjakson, jotta vältät domainin vanhenemisen ja mahdolliset hinnankorotukset.

Fi-verkkotunnuksen nimi voi olla 2–63 merkkiä pitkä ja sisältää:

  • Aakkoset a-z
  • Numerot 0-9
  • Väliviivan –

Voit halutessasi käyttää myös å, ä, ö -kirjaimia ja saamen kielen erikoismerkkejä, mutta väliviivaa ei sallita nimen alussa, lopussa tai kolmannen ja neljännen merkin välissä. Jos käytät ääkkösiä tai erikoismerkkejä, huomioi, että tietyillä alustoilla nämä erikoismerkillä kirjoitetut nimet saatetaan näyttää kansainvälisessä muodossaan.

Väliviivan käyttö nimen alussa tai lopussa tai kolmannen tai neljännen merkin paikalla ei ole sallittua.

Voit irtisanoa FI-domainisi ennen sen voimassaoloajan päättymistä lähettämällä sähköpostia asiakaspalveluumme. Lisäksi saat ilmoituksen voimassaoloajan päättymisestä, jos et halua uusia domainiasi.

Ilmainen sähköposti kaupan päälle!

Jokainen fi-domainin rekisteröijä saa meiltä ilmaisen sähköpostiosoitteen heti käyttöön, ilman erillistä asennusta.

Teemme yhteistyötä luotettavien kumppaneiden kanssa tarjotaksemme sinulle parasta palvelua

Asiakkaamme sanovat meistäErinomainen