Näin parannat kotisivujesi latausnopeutta heti tänään

Zone Blogi
Jaa:

Kuvittele itsellesi tilanne: olet juuri löytänyt netistä mielenkiintoisen sivuston, jonka ehdottomasti haluaisit käydä lukaisemassa läpi. Klikkaat sivuston auki innoissasi, mutta sitten… odotat. Ja odotat. Ja kun lopulta sivu latautuu, olet jo menettänyt mielenkiintosi tai jopa siirtynyt etsimään asiasta lisätietoa jostain muualta. Kuulostaako tutulta?

Emme tietenkään halua sitä, että kokisit latausongelmia omien nettisivujen kanssa. Sen vuoksi jaamme sinulle muutaman vinkin, joiden avulla voit varmistaa, ettei sinun tarvitse pelätä tämän tapahtuvan omilla kotisivuillasi.

On olemassa muutamia perusasioita, jolla voit taata sen, että sivustosi pysyy nopeana. Ensimmäisenä, voit käydä täältä katsomassa sivustosi nopeuden ja toimivuuden. Sivusto auttaa sinua havainnoimaan sen, mikä sivustossa estää nopeamman latautumisen. Käytä sivuston antama data hyödyksesi!

1. Kuvien koon pienentäminen

Kuvat ovat nettisivun raskaimpia elementtejä. Ne voivat tehdä sivustosta visuaalisesti houkuttelevan, mutta myös merkittävästi hidastaa sen latausnopeutta.

Onneksi ratkaisu tähän on yksinkertainen: kuvien pakkaaminen

Voit käyttää erilaisia työkaluja kuten Photoshopia tai muita kuvanmuokkauspalveluita saadaksesi kuvat kevyemmiksi ilman, että niiden laatu kärsii. Muista siis valita oikea tiedostomuoto: valitse mieluummin JPG tai WebP, kuin PNG-kuvatiedostomuoto. Miksi? PNG- kuvatiedosto vie sivustoltasi paljon enemmän tilaa ja sitähän emme halua!

Vinkki: Tinyjpg sivusto on kuvien pakkaamista varten erinomainen vaihtoehto, sillä sinun ei tarvitse kuin lisätä kuva sivustolle ja se pakkaa puolestasi kuvan pienempään muotoon. Helppoa!

2. Selaimen välimuistin hyödyntäminen

Selaimen välimuisti on kuin muistio, joka tallentaa sivustosi tietoja, jotta ne voidaan näyttää nopeammin seuraavalla kerralla. Välimuistin tehtävänä on siis pitää käyttäjä tyytyväisenä, kun sivusto latautuu nopeasti välimuistiin tallennettujen tietojen vuoksi.

WordPress käyttäjien kannattaa tutustua WP Rocket- lisäosaan, joka käyttää välimuistia hyödykseen nopeuttaakseen sivustojen latausaikoja. Lataa lisäosa, ja ota se käyttöön!

3. Yhdistele tiedostoja

Voit ehkä mahdollisesti samaistua tunteeseen, jossa työpöytäsi on täynnä papereita, kansioita, tekemättömiä tai tehtyjä töitä – kaikki sekaisin. Järjestämällä tehdyt ja tekemättömät työt omiin kansioihin, heittämällä turhat paperit pois ja organisoimalla työtehtäviä, tuntuu jälleen siltä, että kaikki on järjestyksessä. Työntekokin sujuu täten paljon tehokkaammin ja nopeammin.

Jos sivustojesi tiedostot vaikuttavat kuin sotkuiselta työpöydältä, se vaikuttaa myös suoraan sivustosi sivunopeuteen. Miten asian voisi korjata?

Tässä avainasemassa on tiedostojen pakkaaminen, minimointi ja yhdistäminen.

Yhdistämisessä, ideana on koota saman tyyppiset tiedostot yhteen isompaan tiedostoon. Näin ollen sivuston ei tarvitse tehdä montaa erillistä HTTP-pyyntöä saadakseen käyttöönsä saman koodin, vaan kaikki tarvittava saadaan yhdellä kertaa.

Minimoimalla ja pakkaamalla tyylitiedostoja, tarkoitetaan prosessia, jossa CSS-koodi tiivistetään alkuperäisestä, helposti luettavasta muodostaan kompaktimpaan versioon. Tämä prosessi karsii pois kaiken ylimääräisen, kuten välilyönnit ja kommentit, tehden tiedostosta pienemmän ja nopeamman ladata.

Tiedostojen uudelleen organisoinnissa voidaan jälleen käyttää WordPressin WP Rocketia apuna, jolloin sovellus tekee tiedostojen siivouksen puolestasi!

4. Palvelimen sijainti

Viimeinen, mutta ei vähäisin vinkki liittyy webhotelliin. Palvelimen fyysinen sijainti vaikuttaa latausnopeuteen: mitä lähempänä se on kävijöitä, sitä nopeammin myös sivusto latautuu. Jos kohderyhmäsi asuu pääasiassa Suomessa, valitse palveluntarjoaja, jonka palvelimet sijaitsevat Suomessa. Tämä voi tehdä suuren eron sivustosi nopeudessa ja sitä kautta käyttäjäkokemuksessa.

Muista, että sivustosi nopeus ei ole vain kävijöiden kärsivällisyyden testi; se vaikuttaa myös suoraan hakukonenäkyvyyteesi. Google rakastaa nopeita sivustoja, ja parantamalla sivusi latausnopeutta voit parantaa sijoitusta hakutuloksissa.

Aloita sivujesi latausnopeuden parantaminen näistä vinkeistä, ja voit huomata eron välittömästi sivujesi nopeudessa!

Suositut postaukset

WooCommerce 9.0 pian tulossa

Ingmar Aasoja
Kun puhumme verkkosivustoista, ajattelemme usein WordPressiä. Kun lisäämme keskusteluun verkkokaupan, puhumme yleensä WooCommercesta. WooCommerce on...

Zonen asiakastuki – näin tiimimme vastaa haasteisiin ja ylläpitää laatua?

Zone Blogi
Zonen asiakastukitiimissä toimii nykyään 13 henkilöä, jotka tukevat asiakkaitamme viroksi, englanniksi, venäjäksi ja suomeksi. Asiakastuki ylläpitää...

WordPress 6.6 ei enää tue PHP:n versioita 7.0 ja 7.1

Zone Blogi
Hiljattain julkaistiin WordPress-versio 6.5, ja on jo aika alkaa miettiä ja valmistautua seuraavaan versioon 6.6. Viimeisimpien tietojen mukaan tästä...

WordPress 6.5 ”Regina” on täynnä inspiraatiota

Zone Blogi
Huhtikuun alussa julkaistiin WordPressin uusin versio 6.5 nimeltä Regina, joka sisältää useita merkittäviä päivityksiä, erityisesti Gutenberg-sivunrakentajan...