Zone+ WordPress Assistant: kuinka luoda verkkosivusto sekunneissa tekoälyn avulla

Jaanus Putting
Jaa:

Verkkosivujen rakentamista helpottavien ohjelmalisäkkeiden valikoima on ilmeisesti syy siihen, miksi WordPressiä pidetään edelleen maailman suosituimpana sisällönhallinta-alustana. Todennäköisesti yksi viime aikojen tehokkaimmista työkaluista, joka tekee verkkosivujen rakentamisesta helppoa ja kätevää myös täysin aloittelijoille, on nyt Zone-verkkohotellipalvelun asiakkaiden käytettävissä ilman lisämaksua. Tullaan tutuiksi: Zone+ WordPress Assistanti.

Takana ovat ajat, jolloin verkkosivuston luomisen tarve merkitsi web-suunnittelijan yhteystietojen etsimistä puhelinluettelosta tai Googlesta. Luoksesi saapui salaperäinen hahmo, joka puhui kanssasi oudolla kielellä, suoritti taikatempulta näyttävän homman ja sitten kirjoitti sinulle mehevän laskun, jonka maksoit hampaita kiristellen. Sen jälkeen voit kuitenkin ylpeänä todeta: minulla on nyt oma verkkosivustoni!

Tullaan nyt kuitenkin nykypäivään: jos olet Zone-asiakas, niin kotisivujen luomiseen riittää muutamalla lauseella kuvattu idea – ja sen muuntaminen luonnokseksi kestää vain muutaman sekunnin. Siitä eteenpäin verkkosivujen muokkaaminen sopiviksi on aivan helppo juttu: sinä voit keskittyä verkkosivustosi viimeistelyyn, ja web-suunnittelija (jota et tällä kertaa palkannut), voi keskittyä muistelmiensa kirjoittamiseen.

Säästää aikaasi

WordPress voi aloittelevalle webmasterille tuntua ensi silmäyksellä pelottavalta, mutta onneksi sille on luotu apulaisohjelmia, kuten Zone+ WordPress Assistant, jonka ansiosta tulet pian sinuksi WordPressin kanssa. Se on työkalu, jonka avulla voit nopeasti ja helposti luoda näyttäviä ja ammattimaisia verkkosivuja, tuomalla prosessiin mukaan sekä tekoälyn että intuitiivisen käyttöliittymän. Assistant antaa sinulle vastauksen askarruttavaan kysymykseen, mitä tulisi tehdä hyvän verkkosivuston aikaansaamiseksi, ja asentaa kaikki tarvittavat lisäosat eli pluginsit toiveidesi mukaan ilman, että sinun tarvitsisi kaivaa verkossa ja yrittää keksiä, mitä lisäosia valita.

Lisäksi kenenkään ei enää tarvitse viettää pitkiä tunteja monimutkaisen koodin parissa, tuloksena ikävystyttävän näköinen kotisivu. Assistant säästää arvokasta aikaasi, jota sitten voit käyttää yrityksesi tai harrastustesi kehittämiseen tai muiden hauskojen ja hyödyllisten asioiden tekemiseen.

Prosessi on erittäin helppoa

Assistantin avulla verkkosivujen rakentaminen on helpompaa kuin koskaan: sinun tarvitsee vain valita yrityksesi tai projektisi toimiala ja antaa sille nimi. Sitten voit valita haluamasi tavoitteet, jotka aiot saavuttaa verkkosivustollasi. Sen jälkeen valitset sivustollesi mieleisen ulkoasun ja esimerkkien avulla päätät valikoiden, tekstien ja kuvien rakenteesta ja sijoittelusta. Seuraavassa vaiheessa peliin astuu tekoäly, jolle tulee keksiä mahdollisimman tarkka tehtävänanto eli kertoa, kuka olet ja mitä teet, ja tämän perusteella Assistant luo kotisivusi luonnoksen.

Sinun tarvitsee sitten vain huolehtia viimeistelystä ja muuttaa luonnos ainutlaatuiseksi verkkosivustoksi. Se on itse asiassa hyvin yksinkertainen ja hauska prosessi, koska Assistant tarjoaa sinulle laajan valikoiman valmiita elementtejä, kuvioita ja malleja: sinä vain valitset mieleisesi ja muokkaat sitä toiveidesi ja tarpeidesi mukaan. Olipa kyse sitten fontin koosta, väreistä, asettelusta tai mistä tahansa muusta suunnitteluelementistä, se antaa sinulle vapauden luoda juuri sellaisen verkkosivuston, jonka haluat.

Muokkaa AI:n kirjoittamia tekstejä!

Vaikka Assistant ja tekoäly tekevät suuren osan työstä puolestasi, kaikki tekstit kannattaa aina käydä läpi erittäin kriittisellä silmällä, sillä tekoäly voi joskus generoida aikamoista hölynpölyä, jonka korjaamatta jättäminen voi myöhemmin aiheuttaa tosi noloja hetkiä. Joten lue jokainen lause huolellisesti ja korjaa tarvittaessa ennen tekstin julkaisemista. Tekoälyn tekstiapu onkin suunniteltu pikemminkin ohjeistamaan, MIHIN sinun pitäisi kirjoittaa jotain, ei päättämään puolestasi, MITÄ sinun pitäisi kirjoittaa johonkin.

Assistant muuttaa verkkosivujen luomisen uskomattoman helpoksi, joten älä pelkää kokeilla. Tämä on paras tapa oppia, kuinka eri suunnitteluelementit toimivat ja miten ne vaikuttavat verkkosivustosi yleisilmeeseen. Lisäksi opit tämän prosessin aikana yhä enemmän ymmärtämään WordPressiä.

Apua myös ammattilaisille

Assistant sopii mainiosti myös kokeneille WordPress-asiantuntijoille, jotka etsivät tapoja parantaa verkkosivustojensa ulkoasua ja toimivuutta. Kokeneempi käyttäjä löytää sieltä edistyneitä ominaisuuksia, kuten mukautettu CSS ja JavaScript. Se auttaa luomaan verkkosisältöä WordPressin omalla Gutenberg-editorilla, joka takaa yhtenäisen käyttökokemuksen myös niille, jotka ovat aiemmin hallinnoineet WordPress-pohjaista verkkosivustoa esimerkiksi vain tietojen syöttämiseksi. Tämä tarkoittaa, ettei käyttäjän tarvitse opetella uusia ja monimutkaisia​ratkaisuja, kuten Elementor tm. builder-työkalut.

Assistant auttaa sinua myös sellaisessa monimutkaisessa maailmassa kuin sivuston optimointi ja SEO, joita nykypäivän verkkomaailmassa ei todellakaan kannata jättää huomiotta. Assistant auttaa luomaan visuaalisesti miellyttäviä verkkosivuja, mutta aina kannattaa varmistaa, testata sekä tarvittaessa korjata ja täydentää, varmistaaksesi, että verkkosivusi latautuvat nopeasti ja niiden sisällöt ovat hakukoneiden löydettävissä.

Apu on aina saatavilla

Assistantin apu ei rajoitu pelkästään verkkosivujen luomiseen. Sen tukea ja perusteellista opastusta voi käyttää myös jatkotoimiin ja -askeleisiin. Lisäksi voit olla varma, että käytössäsi on aina uusin WordPress Assistant -versio. Säännöllisten automaattisten päivitysten kautta ydintiedostot, ohjelmalisäkkeet ja valitsemasi WordPress-teema pidetään aina ajan tasalla.

Verkkosivuston luomiseksi sinun tulee ensin valita sivuiltamme sopiva palvelinpalvelupaketti. Aloitukseksi sopivat seuraavat kolme:

  • Starter – tämä paketti sopii, jos olet tekemässä ihan ensimmäistä verkkosivustoasi ja haluat tulla näkyväksi Internetissä
  • Business – varma valinta tukemaan yrityksesi liiketoimintaa, tehostamaan verkkosivujen ja sähköpostin toimivuutta sekä houkuttelemaan sivustolle enemmän kohdennettuja kävijöitä
  • Pro – paras valinta vilkkaan WooCommerce -verkkokaupan tai -portaalin ylläpitoon

Paketista riippuen voit valita sopivan levytilan ja postilaatikon koon. Mitä korkeamman tason paketti, sitä enemmän lisäominaisuuksia ja suorituskykyä. Riippumatta siitä, millaisen paktin valitset, yksi asia on aina varma – WordPress Assistantin käyttö ei aiheuta mitään lisäkustannuksia ja pysyy aina ilmaisena osana Zone-palvelinpalvelua. Ja jos sattuukin, että sivustosi kasvaa niin huimaa vauhtia, että sen ylläpito ja uusiminen alkaa tulla hankalaksi, löydät helposti apua ammattimaisilta yhteistyökumppaneiltamme.

Suositut postaukset

Mikä pilvipalvelin on ja milloin sitä kannattaa käyttää?

Zone Blogi
Olemme tottuneet siihen, että yritysten tiedostoja ja muita tietoja tallennetaan fyysisille palvelimille, mutta yhä enemmän on jo niitä, jotka haluavat...

CloudFest 2024: tekoäly antaa uutta pontta laitteistolle

Ingmar Aasoja
Viime viikolla kolmihenkinen tiimimme nousi lentokoneeseen ja syöksyi taas CloudFestin kiehtovaan maailmaan tarkastelemaan hostingpalvelujen trendejä....

Vanhentunut PHP on vanhentunut PHP

Zone Blogi
Kun ensimmäisen moderni PHP-versio julkaistiin 25 vuotta sitten, internet oli hyvin toisenlainen kuin nyt. Verkkosivuja koskevat vaatimukset olivat vielä...

.EU-verkkotunnuksen ale päättyy! Käytä tilaisuutta ja rekisteröi yhden euron domain vielä tänään

Zone Blogi
Viime vuonna alkanut .EU-verkkotunnusten alennusmyynti saavuttaa loppunsa tammikuun lopussa. Tämän vuoksi suosittelemme kaikille hyödyntämään vielä...