.COM hinnat nousee

Zone Blogi
Jaa:

Tässä on tärkeä viesti .COM-verkkotunnusten omistajille. Tämä kansainvälisten aluetunnusten lippulaiva joutuu korottamaan jo syyskuussa, mikä lopettaa yhdeksän vuoden lykkäyksen ja aloittaa hinnoittelun ja inflaation myrskyisän kauden.

Verisign, .COM-huipputason verkkotunnuksen rekisterinpitäjä, ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) ja Yhdysvaltain hallitus ovat sopineet kolmikantasopimuksessa, että .COM-verkkotunnuksen hinta nousee tänä vuonna 7 prosenttia ja voi nousta saman verran vuosina 2022 ja 2023. Mutta siinä ei ole vielä kaikki. Hinnoittelussa on tauko vuosina 2024 ja 2025, mutta Verisignilla on oikeus jatkaa hinnankorotuksia vuosina 2026-2029.

Kauden loppuun mennessä .COM-verkkotunnuksen hinta on siis vähintään 60 prosenttia nykyistä korkeampi. Siksi suosittelemme, että kaikki, jotka haluavat varmistaa kustannuksensa tuleviksi vuosiksi, uusivat .COM-verkkotunnuksensa mahdollisimman pitkäksi ajaksi ennen 1. syyskuuta.

Nykyiset verkkotunnusten haltijat voivat uusia verkkotunnuksensa, jotka on rekisteröity yhdeksi vuodeksi yhdeksän vuoden ajaksi, kahdeksi vuodeksi kahdeksan vuoden ajaksi ja niin edelleen. Meille jo rekisteröidyn verkkotunnuksen voi uusia Asiakastilin kautta.

Kun rekisteröit uuden .COM-verkkotunnuksen, suosittelemme, että teet sen 10 vuoden päähän tästä hetkestä, jotta nämä tulevat hinnankorotukset eivät vaikuta sinuun.

Voit rekisteröidä uuden verkkotunnuksen verkkosivustollamme.

Kannattaa myös muistaa, että loppukäyttäjille saattaa koitua hieman suurempi muutos, koska kansainvälisten palveluntarjoajien (kuten meidänkin) on suojauduttava valuuttakurssivaihteluista aiheutuvilta riskeiltä hinnoissaan.

Se on myös hyvä esimerkki siitä, missä määrin kansainvälinen internet-yhteisö on riippuvainen Yhdysvaltojen sisäpolitiikasta. Barack Obama jäädytti tällaiset .COM-hintojen korotukset vuonna 2012, ja ne pelastettiin padosta Donald Trumpin nykyisissä olosuhteissa. Tämä päätös liittyy vahvasti Trumpin itse asettamaan poliittiseen tavoitteeseen kumota mahdollisimman suuri osa Obaman lainsäädännöstä.

Sopimuksen mukaan Verisign olisi muuten voinut aloittaa hinnankorotuksen jo vuonna 2020, mutta se lykkäsi sitä koronaviruspandemian vuoksi.

Suositut postaukset

Vähemmän päänsärkyä uusilla PHP-versioilla

Zone Blogi
Marraskuun jälkipuoliskolla on tulossa PHP:n uusin versio 8.2. Monet asiasta kiinnostuneet Zonen käyttäjät ovat päässeet tutustumaan tähän testiversioon...

Strapi – avoimen koodin headless-sisällönhallintaa

Zone Blogi
Kun puhutaan verkkosivujen sisällönhallintajärjestelmistä, markkinajohtaja on ollut WordPress. Uusien tuulien ja teknologioiden myötä suosituiksi...

Mikä on domain ja miksi se on yritykselle tärkeä?

Zone Blogi
Verkkotunnus eli domain on sivuston osoite. Se kirjoitetaan tietokoneen selaimen osoiteriville kun halutaan mennä yrityksen verkkosivulle. Domainia käytetään...

Miten valita hyvä sähköpostiosoite niin yritykselle kuin yksityiskäyttöön

Zone Blogi
Sähköpostin käyttäjän opas Sähköposti on lähes välttämätön asioiden hoidossa, sillä sen avulla pidetään yhteyttä ystävien ja kollegoiden...