Pilvipalvelimia voi nyt jakaa ja poistaa

Ingmar Aasoja
Jaa:

Viime kuussa uudistui perusteellisesti My Zone -ohjauspaneeli, joka käsitti asiakaspalautteen mukaan esimerkiksi uusia pilvipalvelinten hallinnointitoimintoja, erityisesti pilvipalvelinten hallinnoinnin jakamisen ja pilvipalvelinten poistamisen muodossa. Tässä postauksessa keskitymmekin lyhyesti näihin kahteen.

Pilvipalvelimia voi nyt jakaa ja poistaa

Pilvipalvelinten hallinnoinnin jakaminen

Kuten verkkotunnus- ja virtuaalipalvelinpalvelutkin, pilvipalvelinten hallinta on nyt mahdollista jakaa muiden käyttäjien kanssa. Tästä voi hyötyä etenkin sellaisessa tilanteessa, jossa pilvipalvelinpalvelun omistaa yksittäinen käyttäjä (jota laskutetaan palvelusta), mutta palvelinta hallinnoi web-toimisto tai IT-henkilö, jonka on esimerkiksi asetettava palvelimen SSH-käyttäjiä tai käytettävä web-konsolia. Se antaa myös kehittäjälle hyvän tilaisuuden tutustua seurantaan.

Pilvipalvelinten hallinnoinnin jakaminen

Pilvipalvelimia voidaan nyt poistaa

Käyttäjien palautteen perusteella olemme lisänneet hallintapaneeliin mahdollisuuden poistaa tarvittaessa pilvipalvelinkoneita. Pilvipalvelin poikkeaa luonteeltaan muista palvelinpalveluista siinä mielessä, että virtuaalikoneita ei välttämättä lisätä pitkäaikaiseen käyttöön, vaan esimerkiksi lyhyehköksi ajaksi komentosarjojen suorittamista tai resurssien horisontaalista skaalaamista varten tarpeen mukaan. Tätä silmällä pitäen onkin nyt mahdollista lisätä ja poistaa koneita nopeasti hallintakäyttöliittymästä käsin.

Pilvipalvelimia voidaan nyt poistaa

Lopuksi muistutan, että olemme parhaillaan siirtämässä vanhan alustan pilvipalvelimia uudelle alustalle. Olemme myös ottaneet asiakkaamme ja käyttäjämme aktiivisesti mukaan uuden alustan kehittämiseen. Otamme palautteesi huomioon ja lisäämme palveluihin jatkuvasti toimintoja. Jos sinulla on muita toiveita tai ehdotuksia palvelun toimivuudesta, lähetä sähköpostia osoitteeseen tuki@zone.fi .

Suositut postaukset

WooCommerce 9.0 pian tulossa

Ingmar Aasoja
Kun puhumme verkkosivustoista, ajattelemme usein WordPressiä. Kun lisäämme keskusteluun verkkokaupan, puhumme yleensä WooCommercesta. WooCommerce on...

Zonen asiakastuki – näin tiimimme vastaa haasteisiin ja ylläpitää laatua?

Zone Blogi
Zonen asiakastukitiimissä toimii nykyään 13 henkilöä, jotka tukevat asiakkaitamme viroksi, englanniksi, venäjäksi ja suomeksi. Asiakastuki ylläpitää...

WordPress 6.6 ei enää tue PHP:n versioita 7.0 ja 7.1

Zone Blogi
Hiljattain julkaistiin WordPress-versio 6.5, ja on jo aika alkaa miettiä ja valmistautua seuraavaan versioon 6.6. Viimeisimpien tietojen mukaan tästä...

WordPress 6.5 ”Regina” on täynnä inspiraatiota

Zone Blogi
Huhtikuun alussa julkaistiin WordPressin uusin versio 6.5 nimeltä Regina, joka sisältää useita merkittäviä päivityksiä, erityisesti Gutenberg-sivunrakentajan...