5 vinkkiä hyvän domainin valintaan

Zone Blogi
Jaa:

Verkkotunnus eli domain toimii yrityksen digitaalisena osoitteena internetissä. Sen kautta yrityksesi tulee löydetyksi verkosta, sekä se ohjaa asiakkaat tekemään ostoksia tai etsimään tarvitsemiaan palvelutietoja sivuiltasi. Domain on normaalisti esimerkiksi muotoa: yrityksesi.fi tai yrityksesi.com.

Tämän vuoksi onkin tärkeää valita domain, joka ei ainoastaan heijasta yrityksesi identiteettiä, vaan myös tarttuu lukijan muistiin. Seuraavilla vinkeillä voit kehittää itsellesi erinomaisen verkkotunnuksen, joka paitsi erottuu joukosta, on myös on vaivattomasti haettavissa hakukoneissa!

1.Mertyksellinen, mutta ytimekäs nimi

Aloita miettimällä nimi, joka kiteyttää toimintasi ytimen muutamaan sanaan. Nimen on hyvä kuvata liiketoimintaasi, mutta se ei ole välttämättömyys. Domainin on hyvä olla lyhyt, ytimekäs, ja sellainen, joka on helppo kirjoittaa hakukoneiden hakukenttään. Domainin nimeä valittaessa yksinkertaisuus on hyvä asia!

2. Päätteen valinta

Vaikka .com on kansainvälisesti yleisin ja halutuin pääte, harkitse myös muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi .fi- päätteinen domain viestii suomalaisuudesta ja voi siten lisätä luottamusta kotimaisilla markkinoilla. Sen sijaan .eu -pääte sopii loistavasti Euroopassa toimivalle yritykselle. Verkkotunnuksen domain-päätteet, voivat sisältää suosittuja yleisiä päätteitä kuten .com, .org ja .net, sekä eri maiden tunnuskoodeihin perustuvia maakohtaisia päätteitä. 

3. Domainin historian tarkastaminen

Ennen kuin lyöt domainin nimen lukkoon, tee taustatutkimus valitsemastasi domainista. On tärkeää tarkistaa, ettei valitsemasi nimi ole jo käytössä tai liian samanlainen kuin jokin toinen rekisteröity nimi tai tavaramerkki.

Sivuiltamme löydät työkalun, jolla voit tarkistaa saatavilla olevat verkkotunnukset!

4. Helppo muistaa, helppo kirjoittaa

Pyri valitsemaan domain, joka on helppo kirjoittaa ja helppo muistaa. Hyvä muistivinkki on: jos sanot domainin nimen toiselle henkilölle ääneen, jääkö se mieleen ja onko hänen helppo lähteä etsimään sivuasi netistä?

Verkkotunnuksen pituus saa olla 2–63 merkkiä, ja se voi sisältää seuraavat elementit: pienet kirjaimet a:sta z:hen, numerot 0–9 tai väliviivan. Lisäksi on mahdollista (mutta ei suositeltavaa) käyttää skandinaavisia kirjaimia å, ä ja ö. Huomaa kuitenkin, että väliviivaa ei voi sijoittaa nimen alkuun tai loppuun.

On suositeltavaa olla harkitsevainen käyttäessäsi numeroita, erikoismerkkejä ja ääkkösiä verkkotunnuksessasi, jottei domainin nimi mene liian monimutkaiseksi.

5. Yhdenmukaisuus on avain

Varmista, että domainisi on linjassa brändisi muiden elementtien kanssa. Jos mahdollista, käytä samaa nimeä kaikissa kanavissa: kotisivuilla, sähköpostiosoitteessa ja sosiaalisessa mediassa. Tällöin brändisi pysyy yhdenmukaisena, eikä aiheuta hämmennystä, jos brändin nimi on erilainen eri kanavissa. Se herättää täten myös luottamusta asiakkaissasi tai lukijoissasi.

Kun lopulta olet valmis tekemään päätöksen domainin nimestä, muista valita luotettava ja turvallinen palveluntarjoaja domainin hankkimiseksi. Meillä Zonella voit varmistua siitä, että pidämme tietosi turvassa, ja mahdollistamme kaikkien verkkotunnustesi kokoamisen yhteen paikkaan.

Hyödynnä nämä vinkit valitessasi itsellesi sopivaa domainia, ja kun olet tehnyt valintasi – älä epäröi rekisteröidä sitä heti käyttöösi!

Suositut postaukset

Mikä pilvipalvelin on ja milloin sitä kannattaa käyttää?

Zone Blogi
Olemme tottuneet siihen, että yritysten tiedostoja ja muita tietoja tallennetaan fyysisille palvelimille, mutta yhä enemmän on jo niitä, jotka haluavat...

Vanhentunut PHP on vanhentunut PHP

Zone Blogi
Kun ensimmäisen moderni PHP-versio julkaistiin 25 vuotta sitten, internet oli hyvin toisenlainen kuin nyt. Verkkosivuja koskevat vaatimukset olivat vielä...

.EU-verkkotunnuksen ale päättyy! Käytä tilaisuutta ja rekisteröi yhden euron domain vielä tänään

Zone Blogi
Viime vuonna alkanut .EU-verkkotunnusten alennusmyynti saavuttaa loppunsa tammikuun lopussa. Tämän vuoksi suosittelemme kaikille hyödyntämään vielä...

Verkkosivuston muutosten automaattinen julkaiseminen Github Actionsin kautta

Krista Veske
Kuten monet muutkin ammattikehittäjät, myös minä tunnen välillä, että pelkkä töissä kirjoitettu koodi ei riitä, joten koodaan joskus myös työn...