WordPress 6.5 ”Regina” on täynnä inspiraatiota

Zone Blogi
Jaa:

Huhtikuun alussa julkaistiin WordPressin uusin versio 6.5 nimeltä Regina, joka sisältää useita merkittäviä päivityksiä, erityisesti Gutenberg-sivunrakentajan osalta. Regina on saanut inspiraationsa Regina Carterin, kuuluisan jazzviulistin, palkitun taiteilijan ja erinomaisen jazzopettajan dynaamisesta monipuolisuudesta.

Kuten viulisti Regina, yli genrerajojen työskentelevä rohkea uudistaja, joka tunnetaan teknisesti mestarillisesta klassisen musiikin esittäjän taustastaan ja syvältä jazztajustaan, hänen tuore WordPress-kaimansakin koskettaa jokaisen taiteilijasielua. Seuraavassa tarkastellaan tarkemmin tärkeimpiä uudistuksia.

Font Library

Uudella Font Library (Fonttikirjasto) -toiminnolla verkkosivuston ylläpitäjät voivat nyt helposti lisätä ja poistaa fontteja ilman liitännäisiä tai koodimuutoksia. Se tukee sekä paikallisia että Google-fontteja, mikä helpottaa huomattavasti sivuston visuaalisen ulkoasun mukauttamista. Toiminto on yhteensopiva kaikkien Gutenberg-lohkoteemojen kanssa, ja se on saatavilla myös Zone+ WordPress Assistantin kautta.

Laajennettu Revisions

Revisiotoimintoja on laajennettu kattamaan lohkojen ja tyylien muutokset. Näin voit tarkastella kaikkien mallien, lohkojen ja tyylien muutoshistoriaa, mikä antaa vieläkin yksityiskohtaisemman yleiskuvan tehdyistä muutoksista.

Parannetut tausta- ja varjotyökalut

Uusilla, laajennetuilla tausta- ja varjotyökaluilla voi nyt hallita helposti taustakuvien kokoa, toistoa ja tarkennuspisteitä. Lisäksi limittyvien värien ja varjostusten lisääminen on helpottunut, mikä auttaa tekemään verkkosivuista yksilöllisempiä ilman erillisiä kuvankäsittelyohjelmia.

DataViews

DataViews (Tietonäkymät) -toiminto antaa käyttäjille mahdollisuuden hallita tehokkaasti sivujen, mallien, kuvioiden ja mallinosien tietoja joko taulukko- tai ruudukkonäkymässä ja mahdollisuuden tehdä joukkomuutoksia.

Interactivity API

Teemojen ja liitännäisten kehittäjille on lisätty uusi ohjelmointirajapinta (API), joka luo yhteisen standardin vuorovaikutusten lisäämiseksi käyttöliittymän lohkoihin. Yleiskatsaus tästä rajapinnasta löytyy WordPressin verkkosivuilla julkaistusta postauksesta.

Lisäksi

Teknisten parannusten lisäksi WordPress 6.5 on parantanut merkittävästi suorituskykyä, esimerkiksi postausten ja sivunrakentajan latausnopeus on yli kaksinkertaistunut. Se tukee nyt myös AVIF-kuvamuotoa, mikä mahdollistaa korkealaatuisten kuvien käytön pienemmällä tiedostokoolla. Liitännäisten kehittäjät voivat nyt asettaa riippuvuuksia ja antaa asennusohjelmalle selkeät ohjeet ja linkit niiden asentamiseksi ja aktivoimiseksi. On lisätty yli 110 suorituskyvyn parannusta, joiden ansiosta postaukset ja sivunrakentaja latautuvat yli kaksi kertaa nopeammin ja syöttötietoja käsitellään jopa viisi kertaa nopeammin.

Kaikki nämä päivitykset ovat myös Zone+ WordPressi Assistant-käyttäjien saatavilla, ja jos automaattiset päivitykset on sallittu Zone+:n kautta, nämä päivitykset asentuvat automaattisesti.

Täydellinen luettelo versioon 6.5 sisältyvistä päivityksistä on julkaisutiedotteessa.

Suositut postaukset

Mikä pilvipalvelin on ja milloin sitä kannattaa käyttää?

Zone Blogi
Olemme tottuneet siihen, että yritysten tiedostoja ja muita tietoja tallennetaan fyysisille palvelimille, mutta yhä enemmän on jo niitä, jotka haluavat...

Vanhentunut PHP on vanhentunut PHP

Zone Blogi
Kun ensimmäisen moderni PHP-versio julkaistiin 25 vuotta sitten, internet oli hyvin toisenlainen kuin nyt. Verkkosivuja koskevat vaatimukset olivat vielä...

.EU-verkkotunnuksen ale päättyy! Käytä tilaisuutta ja rekisteröi yhden euron domain vielä tänään

Zone Blogi
Viime vuonna alkanut .EU-verkkotunnusten alennusmyynti saavuttaa loppunsa tammikuun lopussa. Tämän vuoksi suosittelemme kaikille hyödyntämään vielä...

Verkkosivuston muutosten automaattinen julkaiseminen Github Actionsin kautta

Krista Veske
Kuten monet muutkin ammattikehittäjät, myös minä tunnen välillä, että pelkkä töissä kirjoitettu koodi ei riitä, joten koodaan joskus myös työn...